Taktiikka

taktiikkaBlack Jack on innostanut monet pellepelottomat keksimään omia taktiikoita pelin kukistamiseksi.

Valitettavasti mikään näistä itse keksityistä taktiikoista ei toimi, sillä vain korttien laskeminen yhdessä oikean strategian kanssa tekee pelaajasta voittajamme.

Kiitämme toki kaikkia omia blackjack taktiikoita kehitelleitä keksijöitä hyvästä yrityksestä ja esittelemme tässä kaksi mielenkiintoista blackjack-taktiikkaa, jotka toimivat melkein.

Pelaa kuin jakaja

Hyvin suosittu blackjack-taktiikka on pelata täsmälleen kuin jakaja.

Tämä on helppo taktiikka, sillä jakajan pelitapa on hyvin yksinkertainen. Jakaja ei koskaan splittaa, tuplaa tai luovuta. Jakaja ottaa lisää kun summa on 16 tai alle ja lopettaa kun summa on 17 tai yli.

Tätä blackjack taktiikkaa käyttävät unohtavat, että jakajalla on pelissä valtava etu: hän toimii jaossa viimeisenä. Tämän takia jakajan pelitaktiikan ei tarvitse olla läheskään paras mahdollinen ja hän voittaa silti.

Tämä taktiikka tuo black jack -pöydässä roimat tappiot: pelaamalla kuin jakaja talon etu on n. 5,5%, mikä ei ole juuri vähemmän kuin täysin arpomalla pelaamisessa.

Ei ikinä yli 21

Tämä on ehkä suosituin taktiikka, jonka voi nähdä käytössä lähes joka kerta kun suomalaisessa yökerhossa jaetaan Ray:n black jackia.

Tämän taktiikan idea on, että pelaaja ei mene koskaan yli 21:n. Jos on olemassa pienikin vaara mennä yli, kieltäydytään lisäkortista.

Taktiikka kuulostaa melko järkevältä: menemällä yli 21:n häviää varmasti, joten tottahan sitä kannattaa välttää!

Käytännössä totuus on toinen. Yli menemisen välttely ei hyödynnä tietoa jakajan näkyvästä kortista ja taktiikka on muutenkin aivan liian yksinkertainen ollakseen tehokas.

Lopputulos on, että talon etu tällä taktiikalla on 4%. Paremmin siis kuin edellisessä kohdassa, mutta silti huonommin kuin oikealla strategialla, jolla talon etu on 1% kieppeillä.