Pontoon

Pontoon on blackjackin lähisukulainen. Se on suosittu peli erityisesti Iso-Britanniassa, jossa sitä pelataan kotipeleissä. Pontoon on siis tavallaan “Iso-Britannian ventti“.

Näin Pontoonia pelataan

Pontoonin säännöt ovat lähes samat, kuin tavallisen blackjackin säännöt. Erot normaaliin Blackjackiin ovat seuraavat:

Jakajan kortit ovat piilossa
Pontoonissa kumpaakaan jakajan korttia ei näytetä ennen kuin pelaaja on pelannut kätensä loppuun. Koska kortteja ei näytetä lainkaan, Pontoonissa ei voi ottaa vakuutusta.

Five Card Charlie
Pontoonissa on lisäkäsi “five card charlie” (joskus myös nimellä “five card trick”). Viiden kortin “charlie” on mikä tahansa käsi, joka on alle 21 ja jossa on viisi korttia. Tällaisella kädellä voittaa automaattisesti saman summan kuin blackjackilla.

Jakaja voittaa tasapelillä
Normaalissa blackjackissa tasurilla palautetaan panokset, Pontoonissa jakaja voittaa tasapelit.

Spanish 21

Spanish 21 on muuten sama peli kuin Pontoon, mutta pakasta puuttuvat kympit. Peli on suosittu nimensä mukaisesti Espanjassa.

Talon etu Pontoonissa

Talon etu on Pontoonissa hyvin pieni, aivan kuten se on normaalissa blackjackissakin.

Tasapelien häviäminen huonontaa pelaajan asemaa, mutta viiden kortin kädellä voittaminen taas parantaa sitä. Lopputulos on, että talon etu Pontoonissa on minimaaliset 0,4%.

Pontoon netissä

Pontoonia voi pelata netissä siinä missä muitakin blackjack-pelejä. Laadukkaan Pontoonin löydät mm. suomenkielisestä Spin Palacesta.